Konst

Vad är konst?

I dagens samhälle är vi otroligt snabba på att döma varandra. Vi finner även stor njutning i att rätta andra och tycka till om saker som vi kanske inte borde ha så mycket att säga till om. Eller, vi kanske borde vara mer öppna och frågande och välkomnande. Så där borde det vara i ett samhälle där konsten sak kunna få frodas och spridas. För, vem bestämmer vad konst är om inte konstnären och betraktaren. Vi är snabba att säga att om man bryter sig ut, utanför ramarna, så är man ingen konstnär. Och vad säger man då om den kontroversiella konstnären ”NUG” som gått på Konstfack och som nu livnär sig genom att spraya graffiti i de allra finaste finrummen och på finkrogarna. Kulturministern är provocerad och säger nej! Medan många andra, lite mer fritänkare, säger ja! För NUG är en sann konstnär som avbildar sitt inre och sin syn på världen med hjälp av sprayflaskor.

Ja, konst kanske inte är något som man ska definiera utan som man ska känna. Och har man problem med att känna så ska man heller inte få tycka.

Gör din egen utställning

Det är både enkelt och kul att komma på små roliga tillställningar och event för dina nära och kära. Och den enda anledningen kan vara för att ha en rolig kväll. Se det som en härlig och lite annorlunda förfest. Och vill du piffa till ditt hem eller en lokal så köp här på nätet en mängd olika ballonger och prylar för att få till den rätta stämningen. Om du låter fantasin flöda så kan du nå oanade höjder med att pryda ett rum med ballonger. Se bara denna video vad du kan göra för roliga ballonger. Och varför inte sälja dem? Säg att det är konst. Och säger någon emot så fråga då den personen vad denne anser vara konst.