Konst

Personlig konst

Konst är ett otroligt brett begrepp, och inom det så kan man hitta så otroligt mycket fina saker. Vissa är inte helt förtjusta i konst över lag, men det finns ändå något inom detta stora ord som man verkligen gillar, och det är i så fall något som man ska fokusera på. För konst kan göra otroligt mycket för ett hem, särskilt om det är personlig konst! Man behöver alltså med andra ord inte investera i dyra målningar eller liknande för att ha ett hem fullt av konst.

Konst kommer i alla möjliga tänkbara former, och i princip i varje hus och lägenhet så kan man hitta det i en eller annan form. För vem har egentligen sagt att man måste begränsa det till stora målningar och skulpturer, när det är så himla mycket mer än så? För även om man gillar en tavla som är målad eller ett fint fotografi man sett på en utställning, så går ingenting upp emot mer personlig konst. Personlig inredning är det bästa man kan ha i ett hem, med till exempel minnen från resor, saker såväl som foton, eller måla egna tavlor som Kristin Dahlberg och mycket mer. För om ens hem verkligen avspeglar en själv, då är det betydligt lättare att trivas med allting som man har runt om en. Men hur ser egentligen personlig konst ut, då? Låt oss ta upp tre punkter fulla av personlig inspiration som trivs i varje hem!

  • Fotokonsten är något som inte alltid funnits i världen, men har vuxit sig allt större ända sedan den första kameran kom. Numer har i princip alla en riktigt bra kamera hemma, vilket innebär att man kan ta väldigt bra bilder på allt möjligt. Resor, vardag och festligheter, oavsett vad man gillar att fånga på linsen så kan man ta bilder. Så varför inte göra en canvas av ett favoritminne eller motiv? Att ha ett fint egentaget foto på väggen är otroligt härligt, och gör att man kan tänka tillbaka på den härliga resan, festen eller liknande varje gång man ser sin fina bild.
  • Har man tur så har man någon i familjen, nära eller inte, som är riktigt duktig på att rita. Det kan vara ens barn, stora som små, eller kanske någon av föräldrarna. Och oavsett vem det är som är grym på att rita, så kan han eller hon med säkerhet rita något fint man kan ha uppe på väggarna. Det blir väldigt personligt, särskilt eftersom man kan bestämma över motivet helt och hållet själv, och dessutom väldigt fint! Konst när den är som bäst!
  • Ibland behöver det inte vara någon avancerad grej man har uppe på väggen, det kan lika bra vara en fin fotokalender eller så. Precis som med canvas kan man fylla kalendern med bilder som man själv tagit, kanske från tidigare års alla olika månader? Man kan lämna in sina bilder och få en fin kalender levererad med sina fina bilder. Ingen otroligt konstnärlig sak kanske, men minst lika uppskattad att ha hemma på väggen. Dessutom håller man enkelt koll på vad som händer under dagarna.