Konstnärsliv

Konstnärens cigarrguide

Konstnärsliv har ofta sammankopplats med dekadens och något som många ser som ett sådant nöje är att röka cigarrer av olika slag, men hur väljer man cigarr och hur gör man egentligen för att röka dessa? Här är en guide som berättar allt du behöver veta eller vill veta om cigarrökande.

Att röka cigarr är något som många konstnärssjälar gärna gör, och många andra också för den delen. Men för att en cigarr ska smaka som den är tänkt att smaka finns faktiskt en hel del saker att tänka på. Som tur är har tidningen Café sammanställt en ”första hjälpen guide” till nybörjaren på cigarr och för de som är nyfikna på varför det egentligen är ett så stort intresse för att röka sådana. Här är en sammanställning av deras bästa tips:

  1. Välja cigarr – första steget är att såklart att välja vilken cigarr man ska ha och visst finns många att välja på så det kan vara ett svårt val, speciellt för nybörjaren så bäst är att faktiskt ta sig till en cigarrbutik och fråga experten som arbetar där.
  2. Snoppa cigarren – ja, det heter faktiskt så och detta innebär att man ska skära av ena änden på cigarren, vilket också görs enklast med verktyget som heter just snoppare.
  3. Tända cigarren – att få rätt glöd på en cigarr är bland det svåraste att få, men många vana cigarrökare understryker att det är tändstickan som är bästa tänd donet att använda då vanlig tändare kan ge en konstig bismak. Du tänder genom att puffa samtidigt som du hela tiden roterar cigarren för att få det jämnt.
  4. Röka cigarr – det viktigaste att tänka på när det kommer till cigarrökande är att aldrig, och vi menar aldrig, dra halsbloss för en cigarr är tänkt att puffas på inte inhaleras.
  5. Tips för bättre cigarrökning – ett tips är att aldrig aska bort askan som bildas längst ut på cigarren när du puffar på den för denna aska hjälper nämligen till att bevara värmen och knackar du bort askan är risken att cigarren släcks.