Konst

Gatukonst i Göteborg

Konst är något som ska upplevas. Så är det bara, och det gäller att ha ögonen med sig så att man faktiskt får en möjlighet att se all den konst som finns runtom en, för den finns överallt. Inte bara på olika gallerier och museum, nej konsten är något som finns överallt, och dagens konstnärer strävar i mångt och mycket efter att konsten ska vara tillgänglig och ombytlig, man ska aldrig veta exakt vad det är eller vart det finns.

Gatukonst är en av de saker som vuxit väldigt mycket, särskilt efter att den kontroversielle gatukonstnären Banksy tog över det offentliga utrymmet och gjorde det till en arena för att uttrycka konst och samhällskritik. Vill du veta mer om Banksy och hans konst ska du se filmen Exit Through The Gift Shop, som du kan se här.

I Sverige är det inte helt vanligt med gatukonst, men det är på väg att bli allt större, särskilt i Göteborg efter att de meddelat att staden och kommunen ska släppa på tyglarna och göra gatukonsten mer fri. Mer om det kan du läsa i den här artikeln av Göteborgsposten. Därför kanske Göteborg är rätt plats för att uppleva gatukonst i Sverige? Du kanske inte vill åka dit enbart för att kolla på gatukonst, men många har kanske möjlighet att åka till Göteborg i något annat ärende, och då kan man passa på att titta på gatukonsten samtidigt. Om du bor på ett av de hotell Svenska Mässan ligger nära så kan du kombinera ditt besök på mässan med att ge dig ut på stadens gator för att spana efter gatukonst.