Konst

Årets julklapp 2015

I år spås julhandeln återigen slå säljrekord med uppåt hisnande 74 miljoner kronor bara under december månad, vilket mot förra året är en ökning med 0,5 procent – men vad ska man ge bort i julklapp då? Det bästa är väl något du skapat alldeles sälv.

Paket guldpapperJulhandeln spås av HUI Research komma att landa på en prislapp om 74 miljoner svenska kronor, det rapporterade Dagens Industri här om dagarna och årets julklapp. Den presenteras först den 24 november i Stockholm via HUI Researchs presskonferens som kommer att hållas då, men spekulationerna går vilda för det och i Sydsvenskan skriver man att sämst odds det har Per Morberg:

 ”Det högsta oddset, och det som därmed beräknas ha minst chans att vinna, ger tv-kocken Per Morbergs skärbräda. Skärbrädan har nyligen väckt stor uppmärksamhet eftersom den säljs för nästan 4 000 kronor.”

Vad man däremot har höst odds enligt tidningen är att årets julklapp kommer bli att ge en donation till välgörande ändamål, så om man vill vara delaktig i att ge bort årets julklapp 2015 är det en slant till mer behövande som är det rätta. Dock kanske det inte är så roligt att ge bort till en vän eller partner. Då kan man istället ge bort något man gjort själv, likt ett konstverk. På exempelvis printasquare.com kan man skapa konst av sina Instagrambilder i form av tavlor, magneter, självhäftande planscher och mycket annat spännande man kan hitta på med sina foton – om inget annat blir julklappen mer personlig än ett gåvokort.